Gość Anna Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mam takie pytanie jeżeli w krwi mam 11,20% eozynocyty przy dopuszczalnej normie do 5 i jakieś RDW-SD 36,1 fL przy normie od 37,0-54,0 reszta w normie... jeżeli chodzi o mocz: Urbilinogen 1,0 mg/dL przy normie 0,0-0,2 resztę w normie - to jestem zupełnie zdrowa?? byłam badana bo po każdym jedzeniu bolał mnie brzuch... czekam na odpowiedź-może mi pan powiedzieć co może mi dolegać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Podwyższony poziom eozynofili czyli eozynofilia występuje w chorobach: * alergia * choroby pasożytnicze o glistnica o tęgoryjec dwunastnicy o węgorczyca o tasiemczyce o zakażenia pierwotniakowe o robaczyce tropikalne o toksokaroza o włośnica o bąblowica * kolagenozy * ziarnica złośliwa * jako objaw zdrowienia w przebiegu infekcji * płonica * choroba Addisona * Zespół Churga i Strauss RDW nie ma znaczenia klinicznego - to rozrzut badawczy aparatu. O dalszej diagnostyce powinien zadecydować lekarz prowadzący. Warto by było celem oceny przyczyny pojawienia się urobilinogenu w moczu ocenić poziom bilirubiny we kwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 nie wiem czy to ma jakieś znaczenie-jestem chora na astmę oskrzelową... od wczoraj mam gorączkę-żadne tabletki mi nie pomagają, gorączka utrzymuje sie pomiędzy 38 a 39 stopni... mam kaszel-fakt żadko kaszle ale jak zacznę to sie po prostu dusze-sama nie wiem czy to jakieś przeziębienie czy nie....boli mnie w klatce piersiowej, dolegliwości z bólami brzucha mi na szczęście minęły-mam jakieś tabletki i jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Trzeba skonsultować się z lekarzem rodzinnym. Pewnie to jakieś zapalenie dróg oddechowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Nie rozumiem tego byłam u lekarza prowadzącego: powiedziałam mu ze nadal brzuch mnie boli, fakt że troche rzadziej ale boli, a on powiedział że na razie nie będziemy nic z tym robić... znaczy sie powiedział że jak bedzie mnie bolało to mam brać Nospe-ale przeciez nie mogę ciągle żyć na tabletkach:/... nie wiem... stwierdził że wyniki są w pożądku... jak Pan myśli powinnam zgłosić sie do innego lekarza?, może na razie brać w razie potrzeby nospe i dolegliwości miną?? Ps:ja mam 15 lat... proszę o pilną odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artix Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Obstawiałbym winę pasożytów. Podwyższony poziom eozynocytów na to może wskazywać. Nawet astma może być wynikiem działania pasożytów. Zobacz ciekawy artykuł: http://www.maluchy.pl/forum/Astma-i-alergia-a-pasoyty-artyku-bardzo-dugi-t27769.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Zapomniałam dodać-miałam badany również kał no i wszystko było w pożadku nie wykryto nic groźnego... dzisiaj w nocy obudził mnie piekielny ból brzucha i strasznie mnie mdliło, w sumie to cały dzień mdli no i brzuch mnie boli (zaraz pod żebrami na środku) no i nie wiem...może zgłośić sie do innego lekarza? czy może nadal z tym czekać aż samo minie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Mam takie pytanie przez ostatnie 9 dni nic mnie nie bolało-a dzisiaj ponownie zaczeło a już sie cieszyłam że jestem zdrowa... Panie doktorze co mi może dolegać, moze zrobić ponownie badania krwi(prywatnie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość muminek Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Moja córka ma bardzo niskie eozynocyty i lekarka powiedziała że może ma skłonnosc do alergii. Faktycznie jest uczulona na kilka rzeczy. Tu czytam że podwyższony poziom eozynocytów może świadczyc o alergii. Już nic nie rozumiem... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renia. Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Zrób badanie na lamblie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bożena Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Moj syn ma 7,9%eozynocytów we krwi o czym to świadczy reszte badań jest ok..Syn ma 9 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karola Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 mam 8,5% eozynocytów co to znaczy,od pewnego czasu też pokaszluję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Dzien dobry mam takie pytanie mam eozynocytów 22,1% we krwi i ostatnio sie bardzo zle czuje straciłam dużo na wadze i jestem bardzo ospała nie mam na nic siły najchetniej całymi dniami bym spała i chodze po lekarzach i nikt nie potrafi mi powiedziec czy cos mi jest z góry dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość samaia Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Często zmieniać lekarza! Nawet przy dobrej woli mają niepełną wiedzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daria Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Mam podwyższony stan eozynocytów, który wynosi 14,30% kiedy norma wynosi 5. Nie mam reakcji alergicznych, lecz w rodzinie mojego taty pra babcia i siostra dziadka miała astmę oskrzelową. Czy przez to moge wykonywać zawód weterynarza? I czy jest możliwość dziedziczenia tej choroby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Mam podwyzszony poziom eozynocytow 7.3 i potworna ciagle nasilajaca sie alergie skorna.Analiza moczu wykazala .obecnosc nablonkow okraglych.plaskich.leukocytow,erytrocytow św.bakterii,sluzu .Czesto wyjezdzalam w kraje tropikalne,ostatnio(pół roku temu)wróciłam z Indochin.Czy to mog byc pasożyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 witam, mam podwyższone eozynocyty 18,6. Co to może oznaczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabriela Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 pierwszy raz w wynikach mam eozynocyty - 19,1% o czym może świadczyć taki poziom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Moja mama niedawno zmarła, zaczęło się od bólów brzucha i wysokiej eozynofilii, żadnego lekarza to jakoś nie zainteresowało, odsyłali mamę na kolonoskopie. Po miesiącu dostała niedowładu lewostronnego i strasznie drętwiała jej ręka, dopiero w szpitalu tropikalnym znalazł się profesor który określił tą rzadką chorobę, Był to zespół Churga-Straussa. W prawdzie nie jest to dziedziczne, ale ja też mam już wieloletnią astmę a poziom eozynocytów 0,85 na 0,4 normy, w rozmazie 16 na 5 normy, może to moje przewrażliwienie po stracie matki, ale nie wiem, co dalej powinnam z tym robić? Ostatnio odczuwał lekki dyskomfort w lewej dłoni. Odstawiłam singulair. Mama brała singulair, nie wiem czy to nie był błąd lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 eozynofilia zwykle jest u alergików i astmatykó,. ale kiedy uznać że coś jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karola Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Podwyższone eos%, astma, kaszel, bóle brzucha i inne, tylko świadczą o pasożytach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi