Gość Kamil Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Witam. niestety od dłuższego czasu miewam zgagę dzień w dzień, często też podchodzi mi treść pokarmowa do gardła co jest nieprzyjemne i wywołuje to wszystko nudności, do tego miewam trudne do utrzymania wodniste stolce (jakby organizm zamiast wypłukiwać wodę przez pęcherz to robi to przez jelita) - do tego są piekące. biore ranigast dzien w dzien, ale jest napisane że nie mozna brac powyzej 3 tygodni, ja juz biore z 2 miesiące. w nocy budze się tak pali w przełyku, a rano w ogóle nie mam apetytu. miałem już gastroskopie rok temu i wykryto małe nadżerki (lekarz stwierdził że one nie powodują objawów). do tego w wycinkach znaleziono przeciwciała IgA (chyba dobrze pisze) ktore moga wskazywac na celiakie, lecz lekarz także ją wykluczył. coś Pan z tego rozumie, co dalej czynić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Radziłbym mimo wszystko powtórzyć badanie gastroskopowe (badanie było dawno wykonane trzeba je powtórzyć) i w tej sprawie najlepiej skonsultować się z gastroenterologiem. Takie objawy mogą sugerować niewydolność wpustu lub przepuklinę rozworu przełykowego. W przypadku tej choroby, gdy nie pomagają środki farmakologiczne trzeba leczyć ją operacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 a przeciwciała? kilka lat temu miałem też lamblie, ale leczono je tylko tydzień i niby już ich w kale nie było. potem powtórzyłem badanie i znowu nie było, a objawy ktore mam wystepuja wlasnie w lambliozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Raczej objawy nie są związane z zakażeniem lambliami i w tym kierunku raczej diagnostyka nie jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 zimne mleko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi