Gość justyna Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Czy jest możliwe po 3 miesiącach od urazu znalezienie dowodu na uszkodzenie mięśni spojenia łonowego? Ból w prawym boku odczuwam nadal, przeszłam niepotrzebną operacje usunięcia wyrostka robaczkowego, podczas której znaleziono kilka cyst na prawym jajniku. Lekarze przypisali ból tym cystą. Tyle że one były typu funkcjonalnego i znikły po miesiącu bez żadnego leczenia. Teraz mój lekarz domniemuje że ból to wynik urazu mięśni prostych przyczepionych do spojenia łonowego, które uszkodziłam dzwigając ciężary w pracy. Ból wystąpił nagle po takim dźwignięciu. Niby mam jakieś wyczuwalne zgrubienie. Tyle że jak to sprawdzić. Lekarz chce mnie wysłać na tomografie komputerową. Czy to badanie dowiedzie urazu?Prześwietlali mnie jż 5 razy więc jeżeli mam się poddać tomografii to chciałabym miec pewność że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magdalena Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 A jakie masz objawy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sue Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Objawy teraz po 3 miesiącach nie są tak silne jak zaraz po wystąpieniu. Ale ogólnie ból w prawym boku nisko tak jakby w pachwinie, i ogólnie dół brzucha. Ból był silniejszy jak byłam bardziej aktywna podczas dnia. Czyli po chodzeniu, ból się wzmagał. A na początku był tak silny że mdlałam. Niby mam jakieś zgrubienie na wzgórku łonowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mmm Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 A nie można postawić diagnozy np. na podstawie USG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi