Gość andzia Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Witam chciałam się zapytać ponieważ byłam ostatnio na badaniach i robiono mi usg i wykryto u mnie torbiel na prawej nerce o wymiarze 8mm czy to dużo. Oraz co zrobić aby ona zniknęła lekarz powiedział abym zrobiła za dwa lata ponownie usg a ja się zastanawiam czy to nie za długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Takie torbiele zazwyczaj są niegroźne, dlatego nie ma potrzeby częstej kontroli, jeśli świadomość będzie Pani przeszkadzać zawsze może Pani umówić się na kontrolne badanie - oczywiście odpłatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olcia Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 andzia,ja też mam torbiele na nerce aż 3 ,i też się dowiedziałam przy kontrolnych badaniach,też mam się zgłosić na kontrolę za około 2 lat więc chyba to nie jest groźne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Witam .Moja córeczka ma afunkcje nerki prawej na której znajdują sie trzy torbiele o średnicy : 15 mm,90mm i 80 mm.Lewa nerka zaś jest o długości 55 mm,jest jednolicie hyperechogeniczna.UKM jest poszerzony zwłaszcza w zakresie miedniczki.Moja córeczka ma 1,4 miesiące i bardzo sie o nią martwie . Proszę napisać czy to jest grożne dla jej życia .Błagam o odpowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Niestety, ale tak duże torbiele na nerce prawej zapewne całkowicie blokują funkcje nerki. Niestety, ale taka nerka zapewne będzie wymagała całkowitego usunięcia. Dobrze, aby prowadzeniem dalszym córki zajął się nefrolog i urolog. Jeśli druga nerka jest całkowicie sprawna nie ma powodu do niepokoju i nie zagraża to jakimiś większymi konsekwencjami klinicznymi (z jedną nerką żyje się normalnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Nerka prawa jej nie funkcjonuje,a lewa ma refluks 2 stopnia i kilka malutkich torbieli .Mamy stałego urologa w Centrum Zdrowia Dziecka .Ale mimo to ja nie spię bo boję sie o córeczkę .Wysłałam już wynik USG do Miedzylesia i czekam na decyzję czy mam przyjerzdzać na operację z Lenka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kriias Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 No tak skoro dopiero za 2 lata to chyba olewają sprawe... ale jak ktoś bardziej dorciekliwy to zapraszam na ta stronkę nerki.info.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi