Gość Karolina Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Jestem zaniepokojona pojawieniem się przy ujściu odbytu zgrubienia. Wygląda ono jak mała pestka długości ok. 6mm. Jest ona w kolorze skóry jaka występuje wokół odbytu. Zauważyłam ją ok. 2 tygodni temu. Początkowo odczuwałam lekki ból , teraz nie daje ona żadnych objawów jednak ani się nie zmniejsza ani nie rośnie. Zastanawiam się co to jest ? Czy można to zlikwidować przy pomocy dostępnych bez recepty środków czy też konieczna jest wizyta u lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Na pewno konieczna jest wizyta u lekarza. Trudno mi cokolwiek napisać bez badania. Prawdopodobnie jest to żylak odbytu. Aby potwierdzić to przypuszczenie musi Pani zostać przebadana przez lekarza. Odpowiednie leczenie musi włączyć lekarz po stwierdzeniu co to jest za guzek. Nie należy samemu stosować żadnych leków bez konsultacji z lekarzem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Tak mogą wyglądać choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi