Gość Magda Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Witam. Prawie rok temu doznałam urazu kolana podczas treningu sztuk walki. Po wielu wizytach u kolejnych lekarzy udało się w końcu zdiagnozować przyczynę nawracającego bólu i ograniczonej ruchomości kolana - jest nią pęknięta łąkotka. Dostałam skierowanie do artroskopii - mam nadzieję, że uda się ją zszyć... Problem w tym, że na zabieg artroskopii czeka się (w Żorach) około dwa lata! Chyba, że za zabieg zapłacę... No i jestem w kropce - czy w ogóle będzie co operować po tych dwóch latach? Czy uda się tą łąkotkę zachować jeśli już minął rok od urazu. Bardzo proszę o jakieś uwagi, bo zupełnie nie wiem co robić... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Radziłbym zabieg wykonać wcześniej. Uszkodzona łąkotka może niszczyć systematycznie staw kolanowy. Skoro w Żorach są takie terminy na artroskopię, a nie ma Pan pieniędzy, żeby za zabieg zapłacić radziłbym poszukać w innym ośrodku możliwości takiego leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam, a czy przy pękniętej łąkotce boli piszczel? doznałam urazu kolana, czekam na usg,ale piszczel mnie ciągle boli-mocniej nawet niż kolano i nie wiem co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucy Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 zalezy w którym miejscu łąkotka jest pęknięta. ja pierwszą artroskopie miałam 2.5 roku temu i miałam zszyty róg tylni jednak po ok 1.5 roku szew puscil i pojawil sie ból o wiele gorszy. Pól roku temu miałam kolejną artroskopie podczas której wycięto mi częściowo łąkotke no i jest o niebo lepiej niż po 1 operacji. na codzien trrenuje wyczynowo piłkę nożną więc moje kolano 6 dni w tyg jest narażone na przeciązenia ale odpukac sprawuje się rewelacyjnie. radziłabym z tym nie zwlekac i poszukac w jakichs mniejszych szpitalach wolnych terminow. jezeli prywatny zabieg nie wchodzi w gre. bo tak jak ktoś wyżej napisal zwłoka może spowodowac wieksze uszkodzenia w obrebie stawu. pozdrawiam i zycze zdrówka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi