Gość krystyna Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Po zapaleniu gruczołu Bartoliniego które powstało 20 lat temu 2 miesiące po urodzeniu dziecka rok w rok miałam ten sam problem w okolicach intymnych powstawały po każdym delikatnym otarciu bolejące ropne miejsca które uniemożliwiały mi poruszanie się po zabiegu chirurgicznym nastąpiła niewielka zmiana walczę z tym problemem do tej pory moje okolice intymne wymagają szczególnej higieny a problem i tak powraca próbuję wszystkiego kupuję odpowiednią bieliznę i w sytuacji kryzysowej używam żelu odkażającego rivel co mogę jeszcze zrobić aby zlikwidować całkowicie ten problem gdyż moje okolice intymne nie wyglądają już zbyt dobrze a martwię się jak będą wyglądały po kolejnych 20 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Być może istnieją u pani mnogie ropnie, które co jakiś czas przy sprzyjających warunkach rozwijają się i powodują powyższe objawy. Zakażenie mogło nastąpić przy porodzie i jest cały czas obecne. Musi panią obejrzeć chirurg lub ginekolog któremu przedstawi Pani problem i podda się badaniu bezpośredniemu, nie mogę bez obrazu podać jakiegokolwiek pomysłu. Dobrze byłoby zgłosić się najpierw w momencie gdy stan jest dobry a następnie wtedy gdy problem będzie widoczny makroskopowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi