Gość Anna Z rzeszowa Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam. Mam 25 lat i jestem 7 lat po operacji usunięcia pęcherzyka zółciowego na skutek powstania kamieni. Mialam kilkakrotnie ostre bóle w okolicach pęcherzyka ale nospa ulatwiala funkcjonowanie. Ostatnio przez 2 dni wymiotowałam i miałam takie same ataki jak przed operacją pęcherzyka i trafiłam na pogotowie. Zrobiono mi usg, które nic nie wykazało. Miałam natomiast złe badania trzustki a ból byl tak silny, że tylko ketonal zadziałał. Mam się zgłosić do gastrologa. lekarz na pogotowiu powiedział, że może być za duzo żółci w :przewodach żółciowych? Jakie mogą byc tego konsekwekcje i co mam dalej robic. martwią mnie złe wyniki - co w tym wypadku? jakas scisla dieta czy konkretne badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Wygląda na to, że powodem dolegliwości jest okresowe zapalenie trzustki skoro świadczyły o tym parametry związane z trzustką. Takie dolegliwości i objawy mogą być spowodowane np.okresowym blokowaniem się przewodów żółciowych na skutek schodzących drobnych złogów z górnych odcinków przewodów żółciowych. Radziłbym w tej sprawie skonsultować się najlepiej z gastroenterologiem. Zapewne będą konieczne szczegółowe badania laboratoryjne i być może np. rezonans magnetyczny dróg żółciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi