Gość Krzysztof Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Witam, ok tygodnia temu zauważyłem u siebie wybrzuszenie na lewej łydce (ok 5 cm). Jest miękkie, nie ma różnicy w kolorze, nie jest ciepłe i nie daje żadnych innych objawów. Mam 25 lat, jestem po przepuklinie oponowo-rdzeniowej i cierpię na niedowład nóg, na podudziach jest znaczny zanik mięśni od wczesnego dzieciństwa a ból odczuwam w bardzo ograniczonym stopniu, stąd nie mogę powiedzieć czy to boli, jest natomiast bardzo wyraźnie widoczne gdyż poniżej tego wybrzuszenia aż po kostkę nie ma prawie w ogóle mięśnia czy tkanki tłuszczowej. Niepokoi mnie nagłe pojawienie się tego wybrzuszenia bez wyraźnego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Do sprawy doszył jeszcze lekkie bóle i *ciągnięcie* pod kolanem, aczkolwiek nie wiem jedno jest z drugim związane. Wspomniane wybrzuszenie nie zmienia się, a pod udzie sprawia wrażenie lekko obrzękniętego. Z lekarzem widzę się dopiero pod koniec tygodnia, więc proszę uprzejmie o jakieś sugestie co to może być i co dalej z tym robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Lekarz rodzinny zignorował wybrzuszenie na łydce i dopiero po moich naleganiach wysłał do chirurga, sam stwierdzając jedynie przykurcze mięśni. Chirurg podejrzewa guza tkanek miękkich i kieruje na USG. Nie wiem co o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Może to nie guz nowotworowy (taki guz nagle się nie pojawia), może to tylko jakaś przepuklina mięśniowa. Wszystko zapewne wyjaśni badanie USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi