Gość damian Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Witam serdecznie. Już od ponad 1,5 miesiąca mam problemy z brzuchem. Odczuwam ucisk w nadbrzuszu i pieczenie za mostkiem (zgaga) czasem w przełyku. Ból w nadbrzuszu występuje bardzo rzadko Praktycznie nigdy. Często mam uczucie pełności po małym posiłku. Pozatym wzdęcia, czasem zaparcia,i takie dziwne burczenie w brzuchu i dzwięki z gardła po jedzeniu i piciu. Nudności bardzo rzadko. Wymiotów nie mam w ogóle. Ani razu. I jeszcze silne zmęczenie oraz odbijanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Takie objawy mogą świadczyć o jakieś patologii w zakresie górnego odcinka przewodu pokarmowego, może niewydolności wpustu żołądka lub przepuklinie rozworu przełykowego. Radzę w tej sprawie skonsultować się z gastroenterologiem. Zapewne będzie konieczna gastroskopia jak i być może USG jamy brzusznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi