Gość EWa Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Witam, proszę o pomoc... W marcu 2010 r. robiono mi kolonoskopię, nie całego jelita, bo jest zbyt pokręcone...około 60 cm lekarz obejrzał. W rozpoznaniu klinicznym lekarz napisał *colopatia spastica* a w wyniku histopatologicznym : Colitis non specyfica gradus minoris (A-E). Co to wszystko oznacza??? Generalnie lekarz powiedział, że samo mi przejdzie...ale nie przeszło... w dalszym ciągu mama bóle brzucha (mrowienie, drętwienie), biegunki mam częste, śluz w kale...ale nie cały czas... Robiła w Poznaniu badanie kału i okazało się, że mama zaburzoną gospodarkę jelitową. Mam włączone leki Mtrrhinil-Intest, Symbio Flor Pro, 1 i 2. oraz Symbio lact comp, 4 tygodnie to stosuje iżadnej poprawy... Co robić. Dolegliwości dostałam po usunięciu mogdałów - dokładnie 2 tygodnie... Meczę się już 3 lata. Może życie jest podprządkowane bólom brzucha i chodzeniu do toalety... POMOCY!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Trzeba wykonać pełną kolonoskopię. Prawdopodobnie wymagać to będzie zabiegu w znieczuleniu ogólnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EWa Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Istnieje inny sposób niż kolonoskopia??? A badanie kapsułą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi