Gość Lucyna Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Choruję na niedoczynność tarczycy , okazało się też ,że mam podwyższony cholesterol 236, HDL-65,LDL-148,TG*114mg/%, endokrynolog przepisał mi lek simvakard 10,powiedział też ,że zamiast leku mogę spróbować diety, mam wątpliwości czy dieta wystarczy przy takim poziomie cholesterolu? czy to prawda ,że jeśli zacznie się przyjmować leki na obniżenie cholesterolu to trzeba je będzie brać przez całe życie ?mam 40 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Dieta plus prawidłowe leczenie niedoczynności tarczycy powinno być wystarczającym sposobem na obniżenie cholesterolu we krwi. Zazwyczaj zastosowanie leków na obniżenie cholesterolu we krwi wymaga trwałego stosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi