Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Powracające bóle po usunięciu pęcherzyka żółciowego

Gość Karolina

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karolina

Dzień dobry, mam dość nietypowe pytanie. Moja mama tydzień temu (2maja2011) miała operację pęcherzyka żółciowego. Zabieg przeprowadził chirurg metodą laparaskopowa. Jednak mama po zabiegu miała silne bóle. Po trzech dniach to ustąpiło i mama przez kolejne cztery dni czuła się świetnie. W poniedziałek miała wyjść do domu. Jednak w niedzielę po południu mamie powróciły silne bóle. Rano robili jej USG na którym nic nie było widać aby coś się działo. W poniedziałek miała przeprowadzoną endoskopię aby dowiedzieć się czy gdzieś nie ma wycieku. Lekarz od endoskopii stwierdził że nie widzi żadnego wycieku i powiedział że chirurdzy spartolili sprawę. Lekarz od endoskopii nie wchodził w drogi żółciowe, ponieważ jest duże ryzyko pogorszenia stanu pacjenta. Chciałabym się dowiedzieć czym to jest spowodowane.Mama w szpitalu przebywa ponad dwa tygodnie. Dziękuję.

Gość stapler

Na ten temat co dokładnie dzieje się z mamą w chwili obecnej, co Pan doktor od endoskopii miał na myśli twierdząc, że ktoś źle coś wykonał trzeba zapytać się właśnie tego doktora jak oraz doktora, który prowadzi mamę w szpitalu. Sam taki ból może być spowodowany bardzo wieloma przyczynami i wcale może nie być następstwem przebytej operacji.

2 lata temu mialam laparoskopie i po miesiacu nod operacji mam bole co noc brzucha grozi mi marskosc zolciowa watroby i ja rowniez uwazam ze cos zepsuli jak bylam w szpitalu to takich jak ja po laparoskopii bylo duzo to nie jest bezpieczna metioda teraz boje sie tej choeoby mam zle wynikib ggtp fosfotazy alkalicznej