Gość Aleksandra Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Witam, proszę o odp.czy wg.opisu usg moje piersi są zdrowe i nie ma konieczności przeprowadzania dalszych badań. Usg: obie piersi o budowie gruczołowo-tłuszczowej,w KWG widoczna niewielka ilość miaższu bez zmian ogniskowych. Przewody mlekowe nieposzerzone. Oba doły pachowe bez cech limfadenopatii. Wskazana wizyta kontrolna za rok. Dodam,że mam 34 lata,nie rodziłam. Z piersi nic się nie sączy,brodawki wyglądają na zdrowe,nie ma tzw.skórki pomarańczowej ani innych zmian. Mam jednak pytanie co ozn.miąższ wykryty w KWG?Czy to jakaś nieprawidłowość wymagająca leczenia lub dalszej diagnostyki? Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 To oznacza, że w kwadrancie wewnętrznym górnym sutka widoczna jest zapewne odszczepiona część gruczołu sutkowego o prawidłowej strukturze. Wynik USG prawidłowy. Nie ma powodu do niepokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi