Gość Ewa z Chorzowa Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Przez kilka lat cierpiałam na bóle bądź uczucie dyskomfortu (swędzenie, szczypanie) w okolicach lewego jajnika promieniujące do żołądka. Zdecydowałam się przejść badania ginekologiczne (cytologia i USG wewnętrzne), które wykluczyły tego rodzaju przyczyny. Natomiast w trakcie kolonoskopii wycięto mi polip zdiagnozowany jako adenoma tubulare. Było to ponad miesiąc temu, a niestety dolegliwości nadal odczuwam. Gdzie upatrywać przyczyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jeśli ginekologiczne wszystko jest w porządku może warto wykonać jeszcze ogólne badanie USG jamy brzusznej i oczywiście także gastroskopię. O tym jednak powinien zadecydować po badaniach lekarz prowadzący Panią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wioleta Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Mój mąż miał robioną kolonoskopię 12 lutego wycięto mu 2 polipy 4mm i 2mm i brzuch go dalej boli w lewym boku wyniki przyszły takie LOW GRADE ADENOMA TUBULARE ET POLYPUS HYPERPLASTICUS,co one oznaczają.na wyniku była pieczątka że musi się zgłosic do Gastroerologa na dalsze leczenie .czy to cos zlośliwego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Gruczolak cewkowy niskiego stopnia i polipy hiperplastyczne (nienowotworowe). Trudno powiedzieć czy zostały usunięte wszystkie zmiany i ponownie będzie trzeba usunąć te, które pozostały czy będzie to kontrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi