Gość Wojtek Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam. Już długi czas użeram się z guzami piszczeli . Znajdują się one na piszczelach - na lewym 2 guzy, na prawym jeden. W większości przypadków jest tak, że ból promieniujący od guzów uniemożliwia chodzenie, sprawia, że mięśnie się zaciskają, sprawia to ogromny ból i ogranicza praktycznie do zera możliwości poruszania się . RTG nic nie wykrywa, Usg również, chirurg rozłożył ręce. Jakieś pomysły co może to być ? Dodam, że mam 19 lat a guzy zauważyłem jakieś 3 lata temu, od 2 lat notorycznie mi przeszkadzają .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Najlepszym w takim przypadku sposobem postępowania celem określenia czym są guzy jest ich np. biopsja cienkoigłowa lub usunięcie jednego z guzów i poddanie go badaniu histopatologicznemu. O tym jednak musi zadecydować chirurg prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Ten, który zakończył moje leczenie odesłał na rehabilitacje wpisując w kartę * przewlekłe zapalenie ścięgien * jednak nic one nie dały. Z czym wiąże się ta biopsja ? To ciężki zabieg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi