Gość aga Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Witam. Mam 29 lat i dopiero dwa dni temu zglosilam sie na pierwsze w zyciu USG piersi. W lewej piersi lekarz wykryl *cos* o wymiarach 0,76cmX0,6cm. Zasrugerowal tylko ze moze to byc *stara torbiel* ale zalecil wykonanie biopsji. Zastanawia mnie to dlaczego wlasnie biopsja a nie kazal czekac. Od kilku miesiecy jestem na zastrzyku hormonalnym. Prosze o rade. Bardzo sie niepokoje. Jestem w grupie ryzyka bo w mojej rodzinie byl przypadek smiertelny raka piersi. Pozdraiwam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Lekarz zlecił biopsję, bo najlepiej w ten sposób można leczyć torbiele oraz z uwagi na wywiad rodzinny trzeba dokładnie zdiagnozować zmianę, aby wykluczyć ewentualny proces nowotworowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Chcialabym jeszcze dodac do tego watku ze jest to dobrze odgraniczona struktura hypoechogeniczna. Birads 3. Co to moze oznaczac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi