Gość Robert Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Jestem osobą transseksualną, tzn. urodziłem się jako kobieta a od ponad roku funkcjonuję już oficjalnie jako mężczyzna. Chciałbym wiedzieć, czy istnieje możliwość przeprowadzenia u mnie zabiegi mastektomii kwalifikując go jako ginekomastię refundowaną z NFZ. Przypuszczam, że rozmiar moich piersi to *A*. Jak wiadomo zabiegi dla transseksualistów nie są refundowane, koszt każdej operacji kształtuje się w granicach kilku tysięcy zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Raczej można taki zabieg wykonać w ramach NFZ jeśli zakwalifikuje się go jako zabieg w przypadku ginekomastii (jeśli zarejestrowany jest Pan jako mężczyzna). Nie powinno w tym przypadku być kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi