Gość Kryystian 18 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Witam mam na imię Krystian i mam 18 lat mój problem polega na tym że nie mogę zdjąć napletka podejrzewam że jest to stulejka o której dowiedziałem się dziś nigdy o tym nie słyszałem żyłem w przekonaniu że napletek schodzi sam wraz z rozwojem człowieka może wydać się to głupie ale nigdy nie zwracałem na to uwagi że napletek nie schodzi za tzw. * grzyba * (żołędzia) .Czytałem na waszym forum o tym i dowiedziałem się że trzeba udać się do chirurga ? . I tu moje pytanie: Czy zabieg wykonywany jest bez żadnych znieczuleń i czy to boli ? . Czy zabieg jest darmowy ? , a jak nie to ile to może kosztować . Czy po zabiegu nie będzie żadnych * efektów ubocznych * podrażnień itp. itd. ? . Czy da radę ściągnąć samemu za pomocą jakiś maści , kremów , jakiś ćwiczeń . Bardzo proszę o poradę nie próbowałem zdejmować samemu na sile bo boli. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olo Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Czy zabieg wykonywany jest bez żadnych znieczuleń i czy to boli ? . - zabieg wykonywany jest w znieczuleniu miejscowym i rzadziej chyba ogólnym. NIc nie boli tzn. przy zabiegu miejscowym boli tylko w momencie wykonywania znieczulenia ( igła strzykawki w żołądź) później nic nie czujesz. Zaletą znieczulenia miejscowego jest to ze zaraz po zabiegu ( ok40min)idziesz do domu, nie jest wymagana hospitalizacja , znieczulenie miejscowe mniej obciaża organizm niz narkoza. Czy zabieg jest darmowy ? , a jak nie to ile to może kosztować . Tak jest refundowany wiec i darmowy. Mozesz wykonac go również prywatnie ( koszt ok. 800-1200zł) Czy po zabiegu nie będzie żadnych * efektów ubocznych * podrażnień itp. itd. ? . Jak każdy inny zabieg chirurgiczny równiez i ten niesie pewne ryzyko powikłań. Zazwyczaj jednak wszystko jest ok. Czy da radę ściągnąć samemu za pomocą jakiś maści , kremów , jakiś ćwiczeń . Można próbować ćwiczyć rozciąganie podczas kąpieli w ciepłej wodzie . Przy niewielkiej stulejce lekarz może przepisać maść wiec nie zawsze konieczny jest zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi