Gość Grażyna Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Dobry Wieczór Mój syn 2 tyg.temu uległ wypadkowi skutkiem tego wypadku jest oskalpowanie nogi od kolana do kostki grozi mu amputacja nogi ,na nodze jest już martwica na wysokości 1/3 łydki od kolana przeszedł 2 zabiegi ziarninowania ,pojawiły się pecherze pod którymi narasta nowy naskórek .czy istnieje inny bardziej skuteczny sposób leczenia ? słyszałam ,że komory hiperbaryczne są bardzo skuteczne w odbudowie skóry ?.Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Tak, komora hiperbaryczna czasami przyspiesza proces odbudowy skóry, ale podłoże musi być przygotowane czyli oczyszczone z martwicy. Lekarz prowadzący syna może ewentualnie w tej sprawie skonsultować się z ośrodkiem posiadającym taką komorę (najczęściej są to centra leczenia oparzeń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grażyna Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 dziękuję za odpowiedż a jak długo może trwać oczyszczanie z martwicy? czy istnieją jeszcze inne sposoby ratowania tej nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Około kilku tygodni (3-4). Myślę, że komora hiperbaryczna może być w tym przypadku najlepsza oraz trzeba będzie się zastanowić nad odpowiednimi przeszczepami skóry. Tym już powinni zająć się najlepiej chirurdzy rekonstrukcyjni czyli plastyczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi