Gość Grzegorz Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam serdecznie! Od jakiegoś czasu miałem ciągłe bóle występujące w łokciu lewej ręki. Po kilku miesiącach pojawiły się *guzki tkanki miękkiej*, poradzono mi usunięcie ich i poddaniu badaniom histo-patologicznym. Otrzymana informacja z laboratorium histopatologii i cytologii brzmi następująco *Dermatofibroma haemosydernicum. Excisio completa*. Nie udało mi się uzyskać na stronach internetowych pełnego wyjaśnienia, chodzi mi szczególnie o słowo haemosydernicum. Lekarz prowadzący nie przejawiał ochoty do jakichkolwiek wyjaśnień. Czy faktycznie mam powody do zmartwień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Dermatofibroma haemosydernicum. Excisio completa - Skórniakowłókniak z rozpadem krwotocznym. Wycięto doszczętnie. Zmiany zostały usunięte w całości. Leczenie zostało zakończone. Nie ma powodu do niepokoju. Zmiany łagodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi