Gość Anna Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Mam problem z pękaniem odbytu,za każdym razem kiedy się wypróżniam jest to okupione bóle oraz krwawieniem ranek powstałych wokół zwieracza. Nie da się ich skutecznie wygoić ponieważ za każdym oddaniem stolca pękają. Stosuję rózne maści ( Posterisan Proctosone, Laticort) niestety z miernym skutkiem, co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Na pewno musi Pani skonsultować się najlepiej z proktologiem. Stolce muszą być przez pewien czas bardzo luźne (przynajmniej 2 tygodnie), oddawane systematycznie dlatego powinna Pani stosować dietę bogatoresztkową oraz środki przeczyszczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Oczywiście nie należy stosować długotrwale leków sterydowych (najwyżej 2 tygodnie) stosowanych miejscowo, gdyż doprowadza to do ścieńczenia skóry lub śluzówki i zwiększa prawdopodobieństwo pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 moja coreczka ma taki sam problem juz od miesiaca,nic nie pomaga,prosze pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anita G Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 tez mam taki problem z czym nie moge z bolu sie zalatwic.mam wrazenie ze peka mi cos tam ale nie jestem pewna..bylam u lekarza rodzinnego i dal mi skierowanie na usg brzucha i nic nie wykazalo biore syrop i tabletki zebym mogla sie zalawic ale gdy ide do WC to okropnie boli .gdy powiedzialam o tym lekarzowi to zbadal mi ale powiedzial ze nic tam nie ma i nie wiem co z tym zrobic...pomozcie bo juz nie mam sily sie tak meczyc*( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi