Gość Kamil Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Witam! Moje pytanie dotyczy zabiegu pomniejszenia moszny. Mam 18 lat. Czy taki zabieg jest możliwy w przypadku, gdy mam przedłużone powrózki nasienne i moje jądra zeszły niżej niż normalnie. Moja moszna razem z jądrami ma ponad ok. 11-11,5cm długości. Jeśli taki zabieg jest w tym przypadku możliwy, czy można stwierdzić jak bardzo można zmniejszyć powierzchnię moszny( o ile można ją skrócić) i czy mogą wystąpić jakieś komplikacje po takim zabiegu? Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Raczej takowych zabiegów się nie wykonuje. To nie jest żaden problem kliniczny. Trzeba w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z urologiem. On wyjaśni czy konieczny jest taki zabieg i jakie są możliwości związane z takowym zabiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Czy jest Pan w stanie powiedzieć, jaka może być norma wielkości, gdyż chcę wiedzieć, czy nie mam powodu do obaw teraz lub w przyszłości o rozmiar swojej moszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Nie ma norm co do wielkości moszny. Z problemem tym najlepiej skonsultować się bezpośrednio z urologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi