Gość Monika Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Mojemu synkowi będzie prawdopodobnie potrzebna operacja przepukliny pępkowej. Maleństwo ma 2 miesiące i jest strasznie nerwowym dzieckiem. Obawiam się, że ciągły płacz (krzyk) będzie utrudniał gojenie się rany po operacji, a niestety nie jestem w stanie zrobić nic, żeby synek nie płakał (jest zdrowy, ale opłakany). Jak goi się taka rana w przypadku ciągle płaczącego dziecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Myślę, że najpierw trzeba z dzieckiem udać się na konsultację do chirurga dziecięcego. Z reguły u tak małych dzieci do 1 roku życia najczęściej stosuje się specjalne plastry, które mogą spowodować zarośniecie się wrót przepukliny pępkowej i być może żaden zabieg nie będzie konieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi