Gość AGNIECHA Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 11 kwietnia usunięto mi w szpitalu na chirurgii chrzęstniaka palca ręki czytałam że ten łagodny nowotwór może się znajdować w stopach lub na drugim ręku,gdzie można się zgłosić i poprosić o zrobienie takich badań,czy zawsze lekarze pobierają wycinek do badania histopatologicznego i jak długo czeka się na wynik.Na onkologii potwierdzono że to chrzęstniak a na wypisie z chirurgii mam że wycięto guz i nie zaznaczono że zrobiono przeszczep kości z nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Aby zlokalizować inne ewentualne chrzęstniaki można wykonać RTG kończyn i górnych i dolnych. Zawsze wyciętego guza (guz to pojęcie ogólne, każda zmiana nietypowa np. chrzęstniak, napisano guz, gdyż nie było ostatecznego wyniku badania histopatologicznego). Na ostateczny wynik badania histopatologicznego czeka się około 2-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi