Gość Dorota Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Proszę o pomoc...łapią mnie bóle żłądka które trzymają i 10 godzin,moje badanie gastroskopi wykazało że*w dnie liczne nadżerki ,trzon,antrum żłądka bez zmian.Odżwiernik ,kształtny drożny.Dwunastnica bez zmian, odwrócona gastroskopia przepuklina rozworu przełykowego Io.W dnie żłądka jeziorko żółci. Helicobacter pylori* pobrano. Wnioski*Nadżerkowe zapalenie błony śluzowej żłądka,zarzucanie żółci do żłądka .Przepuklina rozworu przełykowego Io. Mój problem między innymi polega na tym że mieszkam za granicą w tej chwili jestem bez pracy i ubezpieczenia .Te bóle żłądka są nie do zniesienia dlatego bardzo bym prosiła może o podanie nazw jakiś leków które zakópiła by mi moja rodzina i przesłała.Z poszanowaniem Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Najskuteczniejsze w tym przypadku są leki zmniejszające wydzielanie kwasu solnego przez żołądek typu inhibitorów pompy protonowej (np. omeprazol, pantoprazol) oraz doraźnie przeciwbólowo leki rozkurczowe (np. No-Spa). Najlepiej jednak, aby leczeniem tego stanu zajął się bezpośrednio lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi