Gość Katarzyna Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Bardzo prosze o napisanie mi w normalnym języku o co chodzi z treścią wyniku rezonansu magnetycznego. * Na poziomie L5/S1 widoczna jest pośrodkowa portruzja jądra miażdzystego do kanału kręgowego na głębokość 4,5 mm . Wypuklina ugina worek oponowy, nie koliduje z korzeniami nerwowymi. * Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Wynik wskazuje na przepuklinę jądra miażdżystego krążka międzykręgowego. Jądro miażdżyste wpukla się do wnętrza kanału kręgowego, ale w bardzo niewielkim stopniu, a co najważniejsze nie uciska na korzenie nerwowe. Taka sytuacja nie powinna wyzwalać dużych dolegliwości, a poza tym nie wymaga leczenia operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Właśnie dużo lekarzy mówiło mi że nie powinno boleć .... Ale w styczniu dostałam bólu kręgosłupa który przeszywał mi całą noge aż do palcy u stup i dalej nie wykryto dlaczego czy może mi Pan powiedzieć czy to może mieć coś wspólnego z tą chorobą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Tak, właśnie taka zmiana może wyzwalać takie dolegliwości i to właśnie w tej formie. Myślę, że w takiej formie wystarczające powinno być leczenie typu rehabilitacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Chciałam sie również zapytać czy z taka kontuzją moge kontynuować kariere sportową w jakimkolwiek sporcie jeśli tak to w jakim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi