Gość Aneta Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam! Moje pytanie związane jest z częstymi dolegliwościami żołądkowymi. W przeszłości miałam gastroskopie, która wykazała podwójny refluks z dwunastnicy do żołądka i z żołądka do przełyku. Dostałam leki i na jakiś czas wszystko przeszło. Teraz dolegliwości znów powróciły w postaci nudności wymiotów, żołądek jest bardzo wrażliwy na wszystko na lekki stres na pokarm nawet na lekarstwa, które dostałam podczas choroby i dodatkowo doszły takie dolegliwości szczególnie w nocy jak kłucie i pieczenie w okolicach żołądka ale po jakimś czasie przechodzą ale tak dokuczają w nocy, że nawet nie można leżeć na boku (dolegliwości te nie są co noc ale tak co kilka dni odczuwam taki ból). Nie palę papierosów nie spożywam alkoholu odżywiam się w miarę normalnie mam 23 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Najlepiej w tej sprawie udać się na konsulatcję do gastroenterologa. Odpowiedni dobór leków powinien być wystarczający w tych problemach gastrycznych. Niestety jeśli leki nie będą skutkowały trzeba rozważyć leczenie operacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi