Gość Emil Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Siedem lat temu miałem złamaną kość piszczelową spiralnie z wieloma odłamkami. Dwa razy mi ją nastawiali, ale obyło się bez inwazji chirurgicznej tylko w znieczuleniu pod narkozą przez skórę chirurg nastawił w Warszawie na Niekłańskiej. Ostatnio lekko ise uderzyłem w ten piszczel nieco chyba powyżej tego rozległego złamania i odczułem strasznie przeszywający ból. Czy to normalne po takim urazie, że może bardziej boleć? Czy powinienem się niepokoić? Ból powoli znikł, lecz bardzo powoli ustępował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Czy to normalne po takim urazie, że może bardziej boleć? - tak, to normalna sytuacja Czy powinienem się niepokoić? - nie, raczej nie ma powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Emil Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Siniak mi się duży zrobił jednak i boli cały czas jak nacisne, ja się dlatego tak zdziwiłem, no bo naprawdę lekko uderzyłem: widocznie to miejsce po złamaniu jest bardziej wrażliwsze, może jak składali to niektóre nerwy kostne sa teraz bardziej na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Emil Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Siniak znikł, lecz gdy po paru dniach nacisnąłem to miejsce, by sprawdzić czy już nie boli, znowu się pojawił. Owinąłem bandażem, być może kawałek kości się nadłamał, miałem po złamaniu takie odstające ostre kawałki kości po bokach piszczela, nie dało się idealnie złożyć. Chyba dobrze zrobiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Radzę jeszcze w tej sprawie udać się na kontrolę do ortopedy. Miejsce zasinienia można smarować żelem na bazie heparyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi