Gość Kuba Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Witam, Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem więc piszę. 4 dni temu wykonałem kilka ćwiczeń nie były one zbyt wyczerpujące i trwały dość krótko ale od razu po ćwiczeniach zaczęły się bóle... Po ćwiczeniach hantlami na biceps zaczęły mnie lekko bolec jądra, po przysiadach z obciążeniem zaczęły się bóle pachwin, potem wykonałem jeszcze kilkadziesiąt brzuszków. Wiele razy wykonywałem podobne ćwiczenia i nigdy nic mnie nie bolało. Teraz zwłaszcza gdy chodzę bolą mnie pachwiny i lekko uda. Najbardziej jednak niepokoi mnie ból jąder. Bolą mnie prawie cały czas, nie jest to ostry ból ale wyczuwalny. Byłem u lekarza pierwszego kontaktu i przepisał mi Febrofen i kazał przyjść za tydzień jeśli się nie poprawi, oczywiście nie wykonał żadnego badania. Po leku bóle pachwin i ud stały się lżejsze ale jądra bolą tak samo. Ponadto wydają mi się trochę bardziej obwisłe i może leciutko nabrzmiałe. Czy możliwe aby był to początek przepukliny? Czy powinienem udać się z tym do lekarza? (urologa czy jakiegoś innego?) Pozdrawiam i proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Warto odwiedzić urologa.Ja miałem lekkie bóle jąder ale urolog zignorował moją uwagę o tym fakcie twierdząc że to prawdopodobnie na wskutek ucisku.Dziś wiem że musiało to mieć coś wspólnego z prostatą na którą biorę już przeszło rok leki i od tamtej pory nie mam takich bóli.Badania wykazały też lekką przepuklinę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegrz Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 bolą mnie jądra od wczoraj graliśmy w piłke i dzisiaj bolą Pozdrawiam i proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Jeśli bóle nie ustąpią w przeciągu 2-3 dni trzeba w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza. Być może bóle związane są z nadwyrężeniem ich w czasie gry w piłkę. Jeśli nie przejdzie ból w tym czasie może to np. oznaczać zapalenie jąder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi