Gość berbeć Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 *Zgrubienia okołooskrzelowe, pasma zwłóknień pozapalne przy górnym biegunie wnęki lewej, poza tym miąższ płucny bez zagęszczeń. Kąty przeponowo-żebrowe wolne**. Od dwóch-trzech miesięcy mam czerwone gardło, ale nic poza tym. RTG było robione na poczet czekającej mnie operacji wycięcia guza ślinianki (tumor mixtus). Nie palę, wydolnościowo jestem OK, nic mnie boli, nie mam duszności etc. Słowo ,,pozapalne** czytałem z wielkimi oczami: ja? zapalenie oskrzeli albo płuc? Kiedy, co, gdzie, jak? Ostatni chorowałem w styczniu 2010 roku i to była grypa, zresztą dosyć lekka. Zastanawiam się czy coś niedobrego nie dzieje mi się z płucami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Niestety, ale takie zmiany pozapalne właśnie mogły powstać po grypie, która mogła spowodować także bezobjawowy stan zapalny w zakresie płuc z następstwami widocznymi w RTG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berbeć Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 OK, ale czy to poważna sprawa i czy ewentualnie może oznaczać problemy nowotworowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi