Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból po wielokrotnym zbiciu palca

Gość Sebastian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem bramkarzem. Moje pytanie kieruje do Pana, ponieważ mam poważny problem z małym palcem lewej ręki. Bardzo często miałem wybijane palce, jak to bywa u bramkarzy. Jednakże powracały one do pełnej sprawności po czasie kilku-kilkunastu dni. Jednak pewnego dnia grając zbiłem sobie palec (lub wybiłem ale raczej nie, bo mi tylko bardzo leciutko spuchł). Po 7 dniach powróciłem do treningów. Palec znowu został zbity. Po kilku dniach musiałem znów stanąć na bramce i stało się... znów to samo miejsce i znów wybity. W sumie miałem wybity 3-4 razy w tym samym miejscu w ciągu ok. 4 tygodni... Postanowiłem, że muszę go wyleczyć. Dziś mija 2 tydzień mojego odpoczynku jednak jeśli mocno naciskam na ten palec to niestety odczuwam ból i boję się powrócić do treningów... Bardzo proszę o pomoc, czy mogę już wznowić treningi? Co mam robić, żeby znów go nie wybić? Chciałbym już powrócić do pełnej sprawności. Dodam, że porównując go z palcem małym u drugiej ręki jest on taki jakiś jakby kość wystawała... Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.