Gość BARTEK Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 witam. ostatnio miałem robione wyniki i wyszło mi ze lipaza 22 u/l, a wiem ze norma jest chyba 3 u/l , poza tym amylaza we krwi i w moczu jest ok, co to moze znaczyc? prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Norma powinna być na wyniku badania (różna norma dla różnych laboratoriów). Zazwyczaj norma jest do 40-60 U/L. Według mnie nie ma powodu do niepokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BARTEK Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 wlasnie niema normy bo to jest na wypisie ze szpitala,dlatego sie zapytałem jest tylko napisane lipaza 22u/l :), jest pan pewien ze takie sa normy? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Janusz Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Pan doktor ma rację poczytaj w książkach medycznych np. *Czy jesteś Zdrowy* taka jest norma, możesz nam wierzyć. Przerabiałem już to tyle razy, że mogę Ci podać wszystkie normy trzustkowe i całą morfologię jak byś potrzebował. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BARTEK Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 a chętnie bym zerknął na te normy :) dziękuję z góry .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Janusz Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Cześć Bartek - jak chcesz poczytać to jak już pisałem wypożych lub kup /nie jest to drogie/ książki : *Porradnik Medyczny* lub *Czy jesteś Zdrowy*- Dr Eberhard J. Wormer /Poradnik/ ja akurat mam z serii *Klub Dla Ciebie*. Ale parametry trzustkowe mogę Ci odczytać jutro pod wieczór napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Janusz Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam jak obiecałem już Ci podam parametry abyś się nie denerwował : Amylaza we krwi - normy: 0 - 90 Amylaza w moczu tkz. diastaza n.: 0 - 450 CRP białko ostrej fazy n.: poniżej 6 Lipaza we krwi n.: 13 - 60. Jeżeli przeszedłeś OZT, że tak się martwisz - to możesz zrobić sobie jeszcze badanie lipazy, Wątrobowe - np. Alat, Aspat i CRP - będziesz spokojniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BARTEK Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 dziekuje bardzo :), jeszcze nie przeszedłem ozt, ale wolę wiedzieć, pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewela Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 moj mąż ma wynik lipazy dlaICD-9:M67 wynik280 a max.60 mozna jedn.u/l min 0 Flaga H co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi