Gość Estrela Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Przyjmuje minipigułki (progesteron), bo po dwuskładnikowych tabletkach (3 generacji) bolały mnie nogi. Nie czuję się jednak dobrze: przyspieszone bicie serca, włoski na brodzie i suchość w oczach. Lekarz skierował mnie na badania, bo podejrzewa, że za te objawy jest odpowiedzialny niski poziom estrogenu. Androstendion jest w górnej granicy, FSH lekko podniesione (biorę pod uwagę fazę lutealną, bo biorę tylko progesteron w minipigułce) i estradiol blisko niższej granicy (faza lutealna). Jeszcze nie byłam z wynikami u lekarza ale wygląda na to, że będę musiała wrócić do dwuskładnikowych tabletek. Ponoć te 2 generacji mają mniejsze ryzyko zakrzepicy, może te będą odpowiednie? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Tak. Takie tabletki powinny być odpowiednie do Pani sytuacji klinicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi