Gość Natalia Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam, mój partner ma stwierdzone już od paru lat PSC. Jest po wstępnych badaniach kwalifikacyjnych do przeszczepu wątroby, czekamy na decyzje komisji w tej sprawie. Oczywiście wiem, że operacja ta jest konieczna. Ostatnio dowiedziałam się, że po przeszczepie leki, które się przyjmuje zapobiegające odrzuceniu narządu w jakiś sposób upośledzają plemniki i po operacji raczej nie można mieć dzieci bo jest duże prawdopodobieństwo, że urodzą się chore. Czy to prawda? Czy są one narażone bardziej na choroby genetyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Tak, niestety może tak być. Warto zastanowić się nad pobraniem nasienia przed zabiegiem do banku spermy i wykorzystaniem tego nasienia w przyszłości do zapłodnienia ewentualnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi