Gość Mateusz Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Czy rak ,,mięsak* jest wyleczalny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Mięsak jest nowotworem złośliwym. Leczenie polega na chemioterapii, radioterapii i chirurgicznym wycięciu zmiany. Rokowanie jest różne i zależy od loaklizacji i pochodzenia mięsaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 lewe przedramienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Najważniejsze w mięsaku jest leczenie chirurgiczne. Jeśli miejscowo nie uda się w całości w granicach zdrowych tkanek usunąć mięsaka może byc konieczne nawet amputowanie przedramienia. Takim problemem musi się najlepiej zająć duży ośrodek onkologiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 ,,Najważniejsze w mięsaku jest leczenie chirurgiczne* a co jeśli jest on zbyt wielki żeby go wyciąć? chemioterapia i radioterapia są ponoć mało skuteczne...mam na myśli mięsaka który w tej chwili jest już większy od grejpfruta jest umiejscowiony na łopatce...lekarz stwierdził że jest to nieoperacyjne , bo ,, musiał by wyciąć połowę człowieka...* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bronislaw I Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 pomimo ze mojemu najukochanszemu synowi amputowano noge to nastapil pprzerzut do pluc i pomimo 16 cykli chemii wszystko zakonczylo sie tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirosław Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Na wyniku mojego badania stwierdzono tenosynovitis nodularis pochewek ścięgnistych. Czy to jest groźne? Co to oznacza? Bardzo proszę o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Najważniejsze jest wsparcie dla osoby chorej . Rodzina oraz bliskie osoby powinny pomagać w takiej sytuacji . Mięsaki są nowotorami złośliwymi , co nie oznacza , że wszystko zakończy się tragicznie . Wszystko zależy nie tylko od nas ale również od specjalistów , chirurgów , lekarzy chemioterapii itd ... Ja straciłem niedawno osobę bardzo blisko mojego serca , osoba ta chorowała na nerwiakomięsaka przestrzenie zaotrzewnowej . Wszytko dobrze by się skonczyło , gdyby podczas pierwszej operacji lekarz ginekolog zerknął do przestrzeni zaotrzewnowej , czego nie zrobił . Mimo ze pierwszy guz był niezłośliwy , to ten drugi po 6 miesiacach od operacji okazał się juz bardzo złośliwy . Długie oczekiwanie , nieudana operacja i z guza 7na 6 na 4,5 zrobił się guz 17 cm na 12 (usg). W wyniku chemioterapii stopili lekarze guz do 6, 5 na 6 na 5 , lecz nie zmienili pozniej juz leków , bo nerki przestały działać . Brak dilaiz przy kreatyninie 12 , zaawansowanej mocznicy i moja osobka umiera powoli w domu z zaawansowanej mocznicy . Przykro mi , że zyję w tym kraju kiedy człowiek zgłasza się do lekarza i nie są prowadzon dokładne badania . Nie mogę wszystkich wrzucic do jednego worka , ale taka jest prawda .Mame wypisali z zawansowana mocznica do domu , umierała z głodu oraz odwodnienia . Wstydzę sie ze zyje w tym kraju i jest mi przykro z tego powodu . Bo kiedy istnieje cień szansy na wyleczenie , a był taki moment to w tym kraju nic sie nie robi . MAM PROŚBĘ DO WSZYSTKICH CHORUJACYCH NA MIESSAKA . TYLKO OŚRODKI PRZYGOTOWANE DO LECZENIA TEGO RODZAJU SCHORZEN POWINNY LECZYC PACJENTOW . W POLSCE JEST TO WARSZAWA ORAZ POZNAŃ . (ja trafiłem tam za pozno ) :(.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agarot Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 zgadzam się, tylko ośrodki wyspecjalizowane, ja również trafiłam za późno z moją siostrą do Warszawy, a lekarze w Płocku na chirurgii utrudniali mi to , ale oni nie są nie będą wyspecjalizowanymi onkologami. Za późno, poprzez biurokrację, lekarzy i ich rutynę. Zmarła młoda 21letnia studentka Akademii Medycznej z mięsakiem złośliwym, ale wiem że miałaby szansę gdyby szybciej trafiła do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Irek Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Moją siostrę leczę w LKH GRAZ wybitni najlepsi ALE NAUKOWCY po 2 rocznej chorobie siostra zaczyna umierac serce mi rozrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asia Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Moja najdroższa mama miała mięsaka uda lewego . Przeszła dwie poważne operacje, cykl naświetlań oraz chemioterapię. Nie mogłam patrzeć na bezsilność lekarzy, którzy rozkładali bezradnie ręce, powtarzając, że nic więcej nie da się zrobić. Co prawda sugerowali amputację kończyny na wysokości biodra, lecz wiemy, że i tak nic by to nie zmieniło, bowiem pojawiły się odległe przerzuty. Po ponad dwu letniej walce o każdy jej dzień życia - niestety przegrała - pokonał ją. Strasznie ubolewam nad tym faktem, straciłam bezcenną i wartościową osobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Teresa Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 U mnie dzisiaj wykryto mięsaka, bardzo się boję przyszości. Czy jest szansa na wyleczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MBRB Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Witam u mojej siostry wykryto miesaka w stopie jakies 10 lat temu. Kilka operacji, bo guz na nowo odrastał. Obyło sie bez amputaji. Wsparcie rodziiny i seria chemii. Dziś ma córusie 6-letnia i jest wszystko ok. Leczyła sie najpierw w Poznaniu na Gabarach - nie polecam, a potem trafiła d Warszawy. Także głowa do góry !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czarek Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Witam! Mój 20 letni brat leczy się już 4 lata... Do dzisiejszego dnia przebył 11 operacji, a diagnoza była zawsze taka sama- FIBROMYXOMA ODONTOGENES (włókniako śluzak). Dziś dowiaduję się, że nagle to jest mięsak, nie wiemy jeszcze dokładnie jaki... Które Szpitale w Warszawie polecacie? Co myślicie o Onkologii w Gliwicach? Życzę zdrowia i wytrwałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 moje 14 miesięczne dziecko ma guzki na siusiaczku. lekarz stwierdził że jest to mięsak zakaźny - co to oznacza? czy mój synek ma nowotwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Jestem trzy lata po wycieciu dużego guza z przestrzeni zaotrzewnowej mięsak z tk.tłuszczowej.Bez wznowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość *M* Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 W przypadku mięsaków odradzam Gliwice. Moja mama obecnie walczy z tym rodzajem nowotworu. W Gliwicach podjęto próbę operacji, ale gdy otworzyli mame zamknęli ją z powrotem, po czym lekarze bezsilnie rozłożyli ręce. Trafiliśmy do Warszawy, gdzie lekarze dali nadzieje i chcą sie podjąc operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 polecam Warszawę.Klinika Nowotworów Tkanek Miękkich i KOści. Dobry i Oddany Zespół lekarzy i pielegniarek.Mój syn leczył sie tam rok. Wiem, że to jedyne miejsce. Mięsaki to paskudztwo.Cały śwaat próbuje dowiedziec się skąd to sie bierze.Pojawia sie nie wiadomo skąd i....życzę powodzenia i wygranej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Staś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 U mojego syna wykryto złosliwy nowotwór osłonek nerwów obwodowych. Proszę osoby chorujące na ten tep nowotworu o informacje. Czytając artykuły na ten temat coraz bardziej się załamuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wy w bajki wierzycie Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Tu więcej o tzw. leczeniu: http://www.faceci.com.pl/r_rak_metody_konwencjonalne.html .Przesłanie tego artykułu jest jednoznaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hania Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Wyłącznie Warszawa - Klinika Nowotworów Tkanek Miękkich i Kości, Roentgena 5. Tylko tam mają wieloletnie doświadczenie w mięsakach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MONIKA Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 a co z poznaniem???onkologia dzieceica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość justyna Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 proszę podać mi adres do Warszawy moja mama ma mięsaka zawansowanego i Gliwice nic nie mogą zrobić może tam pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krynia Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 A co z Wrocławiem?Ani razu nikt nie wspomniał o Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B.F Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Moja przyjaciółka jest z Wrocławia i niestety ma mięsaka. Odkąd został wykryty lekarze skierowali ją do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi