Gość Endriu Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam byłem dziś u radiologa na usg jąder i wykrył żylaki powrózka nasiennego... I w tej kwesti mam pytanie czy poddac sie operacji na żylaki (dodam że odczuwam ucisk z lewej strony jest to nieustanny dyskomfort) I jeśli ktos jest zorientowany to mógłby mi podać jak długo czeka sie na taką operacje w Wawie. (wczesniej byłem u urologa który powiedział ze nic mi nie jest i dał jakies tabletki) nie wiem co mam robić i myśleć dzieki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Żylaki powrózka nasiennego prowadzić mogą do bezpłodności i być przyczyną dolegliwości. Decyzję o zabiegu należy podjąć wraz z lekarzem. Trudno mi powiedzieć ile trzeba obecnie czekać, bo to zależy przede wszystkim od miejsca zabiegu. W jednym miesiąc, a w innym dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Endriu Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Ale właśnie podjąć no ale jak urolog mi powie że nie kwalifikuje sie do operacji to co mam się przyzwyczaić do tego ze oczuwam ucisk w lewym jądrze i w lewym podbrzuszu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Do zabiegu kwalifikuje urolog. Jeśli nie będzie widział wskazań do operacji powinien zastosować leczenie zachowawcze, które zlikwiduje objawy. Jednak objawowe żylaki powrózka nasiennego już są powodem do operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość konrad Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Jeżeli chodzi o mnie to miałem wykonany zabieg w Grodzisku Mazowieckim czekałem 1 miesiąc a lekarz zdecydował się to zrobić z powodu oligospermi (małej ilości plemników w nasieniu). Zobaczymy czy pomoże jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi