Gość Kas Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Witam, Oprocz tego, ze wiem, iz jest to rak szyjki macicy, nie wiem w zasadzie nic wiecej. Skierowano mnie na badanie rezonansu magnetycznego, gdzie w rozpoznaniu wpisano: Rak szyjki macicy IIIB, naciek masywny przymacicza lewego do kosci. Prosze o wyjasnienie powyzszych oraz o informacje, czy radioterapia w polaczeniu ze wspomaganiem przez chemioterapie jest skuteczna w tym przypadku. W oczekiwaniu na odpowiedz, za ktora z gory dziekuje, pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Stan zaawansowania raka szyjki macicy IIIB oznacza, że rak nacieka ściany miednicy. patrz strona: http://pl.wikipedia.org/wiki/Rak_szyjki_macicy Leczeniem z wyboru w stopniach IIb i wyższych, ze względu na trudności z zachowaniem odpowiedniego marginesu zdrowej tkanki podczas histerektomii (nowotwór nacieka przymacicza), leczeniem z wyboru jest radiochemioterapia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kas Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 *Stapler* dziekuje serdecznie za odpowiedz. Nie rokuje dobrze owe leczenie z wyboru, ale lepsze to niz nic. Jeszcze raz dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Carcinoma planoepitheliale invasivum colli uteri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Carcinoma planoepitheliale invasivum colli uteri co to za choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi