Gość Wojtek Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam, Mam 35 lat i dwa pytania: 1) Czy zwapnienie prostaty może powodować ucisk w obrębie jamy brzusznej (od dłuższego okresu odczuwam cały czas dyskomfort w różnych miejscach dolnej częsci jamy brzusznej ) Niezależnie od tego czy i co zjem. USG wyszło ok, tylko zwapniona prostata, Czekam na posiew moczu i wizytę u urlologa. Choć nic mnie w czasie oddawania moczu nie boli. Gastroskopia też bez większych zmian. Próby wątrobowe dobre. Trochę zachwiane OB. Brak utajonej krwi w kale. Brak biegunek i zaparć. Czy warto dodatkowo zrobić kolanoskopie ? 2) Ile może trwać stan zapalny oka. Mam malutki guzek na brzegu dolnej powieki ( jakby mały jęczmień ), leczenie maściami z antybiotykiem ( dwa rodzaje ) trawa już ponad miesiąc. guzek się chyba nie powiększa, ani nie zmniejsza, jest mięki w dotytku. Oko mnie trochę swędzi. Czy to jest na pewno stan zapalny i czy może warto zmienić okusuliste, zaczynam się bać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Czy zwapnienie prostaty może powodować ucisk w obrębie jamy brzusznej? - na pewno nie Czy warto dodatkowo zrobić kolanoskopie ? - w takim wypadku radziłbym rozważyć wykonanie tego badania Ile może trwać stan zapalny oka. - nawet miesiącami jeśli stan zapalny jest przewlekły, taka zmiana guzkowa na podłożu zapalnym jeśli nie ustępuje może wymagać leczenia zabiegowego, o tym jednak musi zadecydować okulista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi