Gość ewa Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Witam! Mam pytanie do Pana doktora. Mój 12-letni syn w ubiegłym roku 22-11-10. trafił do szpitala z powodu ostrego bólu brzucha i wysokiej gorączki,( zaznaczam że 4- lata temu miał usunięty wyrostek robaczkowy). jego wyniki w trakcie gdy trafił do szpitala - krwinki białe 11,05, krwinki czerwone- 5,53 *hemoglobina 15.1* hematokryt-43,7 * OB-44* granulocyty-64* CRP- 224,71* a w usg środbbrzuszu po stronie prawej widoczna grupa powiększonych węzłów chłonnych, największy 16 mm. inne narządy w porządku. po wyjściu ze szpitala wyniki się poprawiły. bóle ustały i narazie nie narzeka na ból. ale pani doktor prosiła o kontrolowanie przez usg. w chwili obecnej powtórzyliśmy badanie usg w którym znów wyszło powiększenie węzłów chłonnych * 14mm, 13mm, 11mm, oraz kilka drobnych. nie wiem co mam robić dalej bo lekarz prowadzący zbywa mnie że nie ma obaw i mam się nie martwić.Ale ja naprawdę sięboję bo tęsć (czyli dziadek) ma raka jelita grubego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Takie węzły w zakresie jamy brzusznej miga pozostać powiększone już na stałe po przebyciu jakiegoś ostrego incydentu zapalnego w jamie brzusznej (ulegają zwłóknieniu). Wymagają tylko obserwacji (okresowe USG) i nic poza tym. Można w takim przypadku jeszcze wykonać kontrolną morfologię krwi z rozmazem celem wykluczenia ewentualnego procesu rozrostowego w zakresie układu chłonnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Bardzo dziękuję za odpowiedź. I serdecznie pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi