Gość KatarzynaJ Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Mam żylaki na pośladkach, a także udach i łydkach. Znalazłam juz tutaj taką informację, ale z odpowiedzi wywnioskowałam, że to nie są te same żylaki,co na kończynach dolnych. Nogi mam pokryte widocznmi filoetowymi drobnymi żyłkami oraz kilka większych *węzłów*. Na pośladkach również siatka widocznych żyłek i kilka - 2-3 węzły, wczuwalne zgrubienia żył. Obserwuję, że problem narasta od ok 3-ch lat. Biorę diosminę, plus jest taki, że nie mam opuchniętych kostek. Żylaki i zasinienia dalej postępują. Zaczynam się mocno tym martwić. Co może być przyczną tego stanu i gdzie się mam zwrócić po pomoc? Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 To zapewne następstwo przewlekłej niewydolności żylnej obejmującej już wyższe partie ciała. To problem złożony o podłożu rodzinnym i związanym z trybem życia. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem naczyniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi