Gość Asia Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witam, od tygodnia ma problemy z prawą częścią brzucha.Na początku ból pojawiał się tylko przy ruchu,teraz w pozycji siedzącej również odczuwam dyskomfort. Nie jest to ból do tego stopnia uciążliwy,że nie mogę wytrzymać. Brzuch jest delikatnie nabrzmiały,ale nie w miejscu w którym boli. Jest to ból który mogę określić *rwącym*.Dzisiaj nawet mam wrażenie,że ból ciągnie do pachwiny.Zażywam nospę i smaruje to miejsce ketonalem w maści. Ostatnio intensywnie ćwiczę i nie wiem czy to nie naderwanie mięśnia?.Dwa lata temu miałam podobne problemy i lekarz stwierdził właśnie,że to mięsień.Nie mogę się umówić do lekarza rodzinnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Takie objawy jak Pani opisuje raczej właśnie wskazują na przeciążenie mięśni mających przyczepy w tej okolicy ciała. Radzę dać odpocząć mięśniom przez tydzień, wygrzewać tą okolicę ciała i stosować maści i żele przeciwbólowe i przeciwzapalne (No-Spa w takim rodzaju bólu nie pomoże). Oczywiście celem wykluczenia schorzeń ginekologicznych radziłbym też w tej sprawie skonsultować się również z ginekologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi