Gość Aleksandra Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Tarcze m=kr L4L5 L5/S1 obniżone i hypointensywne zmiany degeneracyjne o niewielkim stopniu nasilenia Na poziomie L4L5 wyraźna centralna protruzia tarczy m-kr która uciska worek oponowy pierścień włóknisty w części tylnej nieco uszkodzony Na poziomie L5 S1 centralna szerokopodstawna wypuklina tarczy m-kr nieco modelująca worek oponowy Więzadło żółte po stronie lewej o nieco podwyższonych sygnałach - zmiana po zabiegowa? Wnioski Obraz MR odpowiada centralnej protruzji tarczy L4 L5 niewielkiej centralnej rewypuklinie l5 s1 To jest wynik badania Mr Jestem po operacji kręgosłupa 27,10,2010r wizytę u neurochirurga mam 6 stego czerwca i mam pytanie czy będzie konieczna następna operacja??? Proszę o pomoc:!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Taki obraz MR kręgosłupa nie wskazuje, aby zmiany wymagały leczenia operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwona Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 W piersi lewej na pograniczu kwadrantów zewnętrznych ol. 6 cm od brodawki widoczna zmiana hypointensywna w T1 i T2, częściowo wytłumiająca w obrazach subtrakcyjnych, ale krzywa wzmocnienia typu wypłukiwania. Nie uwidoczniono podejrzanych zmian, ognisk patologicznego wzmocnienia i ograniczenia dyfuzji. liczne nakładające się torbiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi