Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ciąża i miesiączka a branie tabletek antykoncepcyjnych

Gość Magda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, piszę na to forum bo nie wiem do czego mogłabym zakwalifikować mój problem. Mam pytanie - czy przyjmując pigułki antykoncepcyjne jest sens wykonywania testu ciążowego? W końcu miesiączka jest wywoływana sztucznie przez tabletki właśnie.. Tabletki brałam codziennie, bywały wahania co do ich przyjmowania (do 3godzin). Ostatnio boli mnie podbrzusze, mam dziwne zachcianki.. może jestem przewrażliwiona.. ale wiem po 1-szej ciąży, że gdy macica się powiększa odczuwa się pewien dyskomfort. Póki co nie chcę iść do lekarza. Chciałabym tylko wiedzieć jak się ma przyjmowanie tabletek do ewentualnej ciąży, sens wykonywania testu i co z miesiączką gdybym zaszła w ciążę, a nadal brała tabletki? Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam. Magda

czy przyjmując pigułki antykoncepcyjne jest sens wykonywania testu ciążowego? - przyjmowanie pigułek antykoncepcyjnych nie zabezpiecza w 100% przed ciążą dlatego wykonanie testu w przypadku podejrzenia ciąży jest sensowne Chciałabym tylko wiedzieć jak się ma przyjmowanie tabletek do ewentualnej ciąży, sens wykonywania testu i co z miesiączką gdybym zaszła w ciążę, a nadal brała tabletki? - jeśli byłaby Pani w ciąży należy natychmiast odstawić tabletki antykoncepcyjne - miesiączka mogłaby występować mimo Pani zajścia w ciąże i przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych