Gość Joanna Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Dzien Dobry. Mam na imie Asia i mam takie pytanie. Od jakichs dwóch lat mam torbiela na lewym jajniku o wielkośći 3cm który wykryła Pani Ginekolog. Zostałam skierowna do szpitala na zabieg usunięcia go. I moje pytanie brzmi: Czy taka wielkość torbiela usówa sie operacyjnie czy w inny sposób? i czy jest znieczulenie? prosze o pilną odpowiedz! dziekuje z gory pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Czy taka wielkość torbieli usuwa sie operacyjnie czy w inny sposób? - tylko leczenie operacyjne może przy takiej torbieli spowodować jej całkowite usunięcie i zlikwidowanie, najczęściej takie torbiele usuwa się drogą laparoskopową i czy jest znieczulenie? - tak, wykonuje się takie zabiegi w znieczuleniu ogólnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi