Gość Anita Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Ostatnio zauważyłam, że wokół mojego odbytu (dokładniej pod i nad odbytem) pojawiły się dwie fioletowe żyły które jakby są *otoczką*. Widoczne są one w momencie wypięcia posladków i symulacji *parcia* jak przy załatwianiu potrzeb. Nie doskwierają mi żadne dolegliwości, nie czuje tego w żaden sposób, nie swędzi mnie i nie boli, ani nigdy nie pojawiła się krew. Jednakże moja mama ma hemoroidy i zastanawiam się, czy to może być to. Chciałabym także wiedzieć, czy półrzysiady i tym podobne ćwiczenia z ciężarkami, mogły to spodowodować? Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Możliwe, że to właśnie żylaki odbytu tylko nie dające jeszcze dolegliwości. Aby stwierdzić dokładnie czy, aby już to są żylaki trzeba w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Półprzysiady czy też ćwiczenia z niewielkimi obciążeniami na pewno nie wywołają żylaków odbytu. To być może wina właśnie genetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anita Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Na pewno skontaktuję się z lekarzem, ale czy w takiej fazie, gdzie jeszcze nic mnie nie boli, można to jakoś skutecznie wyleczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Tak. Oczywiście w takim przypadku odpowiedni styl życia, dieta i środki farmakologiczne powinny być wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi