Gość ewelinka m. Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Mam 26 lat i od dłuższego czasu ponad rok mecze sie z bólem krzyża otóż gdy siedzę długo i wstaję z pozycji siedzacej przeszywa mnie ból w okolicy dolnej czesci kregosłupa .Nie mogę sie wtedy wyprostowac czynnosc musze wykonywac powoli wtedy tak n ie boli Rownież gdy siedzę to czuje jak mi cierpnie ta dolna częsc kregosłupa towarzyszy temu rownież ból musze zmienic pozycje do poł lezacej albo nogę na nogę połozyc wtedy mniej boli w nocy nie mogę spac w pozycji na plecach bo mi sztywnieją plecy i nie moge uniesc nog do gory jedynie na boku mniej odczuwam bol i jakoś przespie noc Proszę o pomoc ponieważ srodki przeciw bolowe ani masci mi nie pomagaja czy to coś powaznego?Wykonuje pracę stojaca w malym stopniu obciązająca kregosłup mało dzwigam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Radziłbym wykonać RTG dolnego odcinka kręgosłupa (lędźwiowo-krzyżowego). Takie dolegliwości mogą być związane z patologią w zakresie tego odcinka kręgosłupa. Z nieprawidłowym wynikiem (jeśli takowy będzie) skonsultować się z neurologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewelinka m. Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 dziekuje panu za odpowiedz a jesli wynik bedzie nie prawidlowy to znaczy co mi moze byc problem z dyskiem?jak neurolog moze mi pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Julia D. Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Mam dokładnie te same objawy. Jednak ja wiem już, że mam skrzywienie w dolnym odcinku kręgosłupa - miałam prześwietlenia. Dawno mnie tak nie bolało. Czekam na rehabilitację (w czerwcu mam wizytę u lekarza, który ustawia grafik). Mam problem, bo mam dwie małe córeczki. Łykam ketonal 1-2 razy dziennie, ale pomaga na krótko, a nie chcę brać tego środka garściami, bo on tylko maskuje ból. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Intensywna fizyko terapia, albo Ceragem - wyjdzie taniej i skuteczniej, odstawisz leki i będziesz mogła normalnie funkcjonować. Stosuję dwa lata i jest OK. Wypadał mi dysk w lędźwiowym i zmiany w szyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi