Gość Aga Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Witam Rozpoznano u mnie chrzęstniaka 4 palca ręki prawej za tydzień idę na operację będę miała pobieraną kość z biodra na przeszczep.Czy ktoś może mi powiedzieć czy usypiają czy znieczulają miejscowo, jak długo leży się w szpitalu i czy później będę miała gips na palcu? jeśli tak to jak długo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zabieg wykonuje się najczęściej w znieczuleniu przewodowym (znieczulenie obejmuje całą ręką). W szpitalu leży się około tygodnia. Zazwyczaj po zabiegu stosuje się usztywnienie przez około 4-6 tygodni. O wszystkim dokładnie dowie się Pani w czasie pobytu w szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Bardzo dziękuję za odpowiedź ale mam jeszcze jedno pytanie: znieczulona będzie ręka a co z biodrem? kość na uzupełnienie palca mam mieć pobraną biodra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iza Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Miałam enchondrome w środkowym palcu lewej ręki. Znieczulenie ogólne, przeszczep z nadgarstka. Byłam w szpitalu o 8 a o 14 już wychodziłam. Gips miałam tylko pod ręką i nosiłam go przez 6 dni oraz Zmiana opatrunku . Zdjęcie szwów bedzie po 13 dniach. Wszystko pięknie się goi.Po operacji nie bolało, jedynie później było czysto jak szwy *ciągną* . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi