Gość Piotr Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Witam. Mam pytanie blizenka ok.1cm na policzku nie przerostowa (poniżej poziomu skóry płaska, nie głęboka), ile może się zabliźniać? Chodzi mi o czas i odbudowę naskórka w tym miejscu? Minęło już 6 m-c od skaleczenia się, zrobił się wtedy strupek, ale po jego zejściu została blizenka. Contratubex odpada-nie pomógl, Dermatix-słabo., Alantan Dermo-też średnio. A może peling naskórka pomoże coś? Chirurg plastyczny jeden stwierdził, że zszycie lub wycięcie blizny, wcale nie może dać dobrego efektu, a blizna może być większa jeszcze. Lepiej może nie ryzykować. Może zna Pan jakieś dobre maści na odbudowę skóry? Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Mam pytanie blizenka ok.1cm na policzku nie przerostowa (poniżej poziomu skóry płaska, nie głęboka), ile może się zabliźniać? - nie rozumiem pytania - jak może blizna się zabliźniać??? Chodzi mi o czas i odbudowę naskórka w tym miejscu? - do ostatecznego wykształcenia się blizny dochodzi po 4-6 miesiącach od zranienia A może peling naskórka pomoże coś? - wątpię - warto byłoby jednak w tym przypadku zastanowić się nad zastosowaniem laseroterapii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi