Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból żyły pod jądrami po usunięciu wodniaka jądra

Gość Rafał

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!! Mam kilka pytań: 1)Przed operacją miałem dużego wodniaka ,któremu zawdzięczałem ból żyły głównej która znajduje się pod jądrami, teraz jestem 3 dzien po operacji leżę ,odczuwam ból tej żyły wciąż lecz troche inny niz przedtem , może to byc spowodowane nie wygojeniem się całości ,ból ustanie w ogóle ? 2) po jakim czasie będę mógł wsiąsc w samochód ? 3) Odczuwam straszny ból jądra jak dotkne opatrunek ,rwie dziwnie, oraz jak miałem pierwszy raz zmieniany opatrunek , dzien po operacji ból był niesamowity ,czy jest to normalne ?? Dodam że leżę cały czas i wodniak był spory około 200ml

1)Przed operacją miałem dużego wodniaka ,któremu zawdzięczałem ból żyły głównej która znajduje się pod jądrami, teraz jestem 3 dzien po operacji leżę ,odczuwam ból tej żyły wciąż lecz troche inny niz przedtem , może to byc spowodowane nie wygojeniem się całości ,ból ustanie w ogóle ? - to bardzo wczesny okres pooperacyjny i ból taki jeszcze może się utrzymywać nawet do 2-3 tygodni, oczywiście powoli będzie słabnął aż całkowicie się wycofa 2) po jakim czasie będę mógł wsiąsc w samochód ? - po około tygodniu od zabiegu na pewno 3) Odczuwam straszny ból jądra jak dotkne opatrunek ,rwie dziwnie, oraz jak miałem pierwszy raz zmieniany opatrunek , dzien po operacji ból był niesamowity ,czy jest to normalne ? - takie bóle są zaraz po zabiegu dość typowe, trzeba przyjmować środki przeciwbólowe, w razie wątpliwości udać się na kontrolę do poradni urologicznej